Winner

Claus Ejlertsen – “The Gap”

Lysaght Industry Partner Award

Entrant Biography

BAASTUDIO create inviting spaces that enhance living using holistic design principles to foster warmth, light, comfort and connection. We have the expertise to maximise space and function for smaller homes as well as catering for clients with more luxurious tastes. Our consultation process involves collaborating with clients to share their ideas and express their individuality, for a home that reflects who they are.

The Architect, Claus Ejlertsen is passionate about producing aesthetic home designs that express individual client’s personalities, as well as understanding the site to maximise the client’s lifestyle in terms of views, light, space and natural surroundings.

Media Release Information

BAASTUDIO have transformed the existing dark and pokey kitchen into a light filled, coastal kitchen design which is now an entertainer’s dream. The new kitchen design is cohesive with the exterior Plantation/Hampton features of the home – the high raked ceilings continuing into the internal spaces from the alfresco entertaining space.

The addition of VJ panelling ties in with the original Queenslander features of the home. Wide opening doors now seamlessly connect to the outdoor entertaining areas and pool; these clients now always have a view to their natural surroundings bringing peace and calm into what is usually a busy family space. The kitchen now features larger and more functional spaces, clever cabinetry which can be opened or closed to hide away appliances. The island bench seating and small dining table cater for the family, while the extension allows for formal dining options complete with an outdoor kitchen. The curved shelving at the end of the cabinetry paired with curved furniture brings a softness to the design.

Design Brief

The kitchen brief was included in the overall renovation brief for The Gap project. The client’s existing kitchen was dark and not functional for a growing family or for entertaining.

There was little connecction to the outside which was a must for this property with the expansive views over the land. The clients requested plenty of space for informal and formal dining options s they love to entertain.

Design Solution

The kitchen design needed to be cohesive in style with the other exterior/interior features incorporated in the overall renovation which reflected elements of the Hampton and Plantation styles and the existing Queenslander, to create a classic and timeless feel. The ceiling height was raised, high windows were added to the kitchen/dining area to allow more light into the home.

The kitchen was re-designed to cater for informal and formal dining options, improve kitchen storage space and accessibility. It is a modern contempoary coastal kitchen with VJ panelling used as joinery on the walls to keep in character with the existing features of the Queenslander house. The new design improves connection with large sliding doors to the larger decking area so these clients can effortlessly entertain and enjoy the views to the surrounding vista and pool.

GALLERY